Duurzaam

Groen doen is groen denken

Als bloemist werken we dagelijks met het moois wat de natuur ons bied. Voor ons is het werken met de natuur dan ook naadloos verbonden met respect voor de natuur. In het begin werden we hierin gezien als “zonderling” of “geitenwollensok” maar vandaag de dag is duurzaamheid een begrip wat door evenveel bedrijven wordt gebruikt als misbruikt. Omdat wij vanaf meet af aan respect voor de natuur als filosofie in ons bedrijf hebben, hebben we hierin een voorsprong opgebouwd die meegroeit in de ontwikkelingen op dit gebied.

Zo zijn we al enkele jaren gloeilamp vrij, scheiden we ons afval om recycling mogelijk te maken, nemen we groene stroom af, verkopen we voornamelijk bloemen met het MPS-A keurmerk, beperken we onze verpakkingen en letten daarbij op de gebruikte materialen, gebruiken we drukwerk met FCS-keurmerk en nog vele zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn.

Met deze manier van werken vallen wij binnen de gestelde eisen van “Barometer duurzame Bloemist” met de kwalificering zilver. Omdat 1 tak in de keten van onze bloemen-leveranciers wel inzicht heeft in de aankopen met keurmerk maar deze niet individueel op facturen kan verwerken, kunnen we ons op dit moment nog niet laten certificeren. Desondanks blijven we streven naar steeds groener werken omdat dit onze filosofie is en niet het doel voor een certificaat.